45. Tour de Hongrie Hajdúszoboszlói befutó

2024. május 8.

Ismét Hajdúszoboszlóra érkezik a Tour de Hongrie kerékpáros verseny. Szurkoljunk együtt a fürdővárosban a csapatoknak és a kerékpárosoknak.

Bővebben a versenyről

Májusban rajtol a 45. Tour de Hongrie!
Öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire.
A 2024-es Tour de Hongrie a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Vuelta Kft. és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség által valósul meg, az Aktív Magyarország program és a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága jóvoltából.
1. szakasz: Karcag – Hajdúszoboszló (170 km)
Rajt: 2024. május 8. (szerda) 12:50, Karcag, Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ
Befutó: 16:30, Hajdúszoboszló, Szent István Park

A 45. Tour de Hongrie mezőnye 2024. május 8-án a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul útnak. A karaván a Tisza-tó és a Hortobágy érintésével érkezik meg Hajdúszoboszlóra, ahol három kört tesz meg egy csaknem húsz kilométeres körpályán. Az etapot három gyorsasági részhajrá színesíti. A verseny első sárga trikója szinte garantáltan egy sprinterhez kerül.

Karcag tíz alkalommal is vendégül láthatta már a Magyar Körversenyt – legutóbb 2022-ben, amikor a második szakasz rajtolhatott Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legnagyobb területű városából. A verseny legújabb kori történetében kétszer befutó házigazdája is volt Karcag: 2015-ben a német Manuel Porzner, 2016-ban a litván Gediminas Kaupas győzött itt.

A fürdők városa, Hajdúszoboszló is visszatérő vendég a Tour de Hongrie történetében, idén pedig kiemelt szereplője az eseménynek.
Az első szakasz befutója mellett május 7-én itt kerül sor a csapatbemutatóra is, melynek során a nézők első kézből ismerkedhetnek meg a résztvevőkkel.
2018 óta immár ötödik alkalommal zárul etap az ország egyik legnépszerűbb üdülővárosában – az eddigi győztesek névsora: Andrij Bratascsuk (2018), Alois Kankovsky (2019), Jakub Mareczko (2020) és Fabio Jakobsen (2022).

További információért látogasson el a verseny hivatalos weboldalára INFORMÁCIÓ

Megosztás