„Határok nélkül” Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész kiállítása

2024. június 14-27.

A „Határok nélkül” esemény keretében 2024. június 14-én pénteken 18.00 órakor kerül sor a Kovács Máté Városi Művelődési Központban Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész Hajdúszoboszlót és testvértelepülését, Rév községet bemutató fotókiállításának megnyitójára.

Ovi D. Pop a Romániai Fotóművészek Szövetsége mester művésze és a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség kiváló művésze. Több mint tíz éve készít művészi fotókat, ezalatt képei 2.400 díjat nyertek, 650 arany 93 országból!
Képeiből több egyéni kiállítást is szervezett: Nagyvárad, Kolozsvár, Érmihályfalva, Hajdúszoboszló, Brüsszel több alkalommal, Csernyivci (UA), Ungvár (UA), Chişinău (MD), Szinagpur, Negova (Slovenia), Monteviarchi (I), Pingyao (Ch), Minszk, Nagykároly és természetesen csoportos tárlatokon is részt vett: Kolozsvár, Bukarest, Szeged (HU), Budapest (HU), Pozsony, Kassa (SK), Csernyivci, Ungvár (UA), Chişinău (MD), Brüsszel, Kolkata, Shenzen és Makau.

2021-ben megkapta a Párizsi Művészet-, Tudomány- és Irodalom Akadémia ezüstérmét, 2024-ben megnyerte a Magyar Kultúra Díját Bihar megyében, 2020-ban és 2022-ben a Magyar Fotósok Világszövetsége „Év fotósa” címmel díjazta.
Mindezt összevetve, a tapasztalatot mégsem években számolja, hanem élményekben, olyan pillanatokban, amelyeket sikerült megörökíteni, olyan érzésekben, amelyeket sikerült fényekkel, árnyékokkal, formákkal megragadni. A gép a kezében az az eszköz, amelynek segítségével kifejezi, azt amit a szeme lát és a lelke befogad.

A kiállítás június 27-ig tekinthető meg!

Helyszín

Kulturális Központ
Útvonaltervezés menete:

  1. Nyomja meg az “útvonaltervezés” feliratú linket a térképen,
  2. A térkép alatt megjelenő “A” mezőbe adja meg címét,
  3. Kattintson az “Irányok lekérdezése” gombra!

Megosztás