Rendezvényközpont épül Hajdúszoboszlón

2020. december 10.

Kétezer férőhelyes rendezvényközpont épül Hajdúszoboszlón, jelentette be a hírt 2020. január 9-én Czeglédi Gyula a város polgármestere.

A fejlesztésről bővebben

A multifunkciós rendezvényközpont fontos célja, hogy a szezonalitás csökkentve, nem csak a nyári turisztikai szezonban, hanem egész évben otthona legyen a különféle kulturális, szabadidős és sportrendezvényeknek Hajdúszoboszló.
A kétezer ember befogadására tervezett beruházás előzetes építészeti ötletpályázatára 27 pályamunka érkezett, ebből 11-et díjaztak. A beérkezett tervanyagokat a város önkormányzatának weboldalán elérhetőek. Kiemelten értékelte a bíráló bizottság az 1-es, a 7-es és a 27-es pályaműveket.
A rendezvényközpontra beérkezett pályaművek bemutatását Tokai-Kiss Gábor a város főépítésze az alábbi videóban ismerteti.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

A beruházás helyszínének kiválasztása folyamatban van, az engedélyeztetési eljárások lefolytatása után várhatóan a létesítmény alapkövét 2022-es év első hónapjaiban helyezhetik el.

A kép csak illusztráció

Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után a harmadik legkeresettebb turisztikai célpont, amely az egészségturisztikában a legszélesebb kínálatot nyújtja. Több mint 16 ezer szálláshellyel rendelkeznek, többségük felújítása – a kormány, illetve a turisztikai ügynökség jelentős támogatásával – folyamatban van.  A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan Hajdúszoboszló felkerül a konferencia- és a sportturizmus nemzetközi térképére is.

Megosztás