Szolnok hajdúszoboszlói szemmel

2016. október 15.

A hajdúszoboszlói TDM szervezet őszi szakmai program keretében Szolnok nevezetességeivel ismertette meg tagjait egy 1 napos kirándulás alkalmával.

A hajdúszoboszlói TDM szervezet tagjai november 14-én Szolnok látnivalóit, nevezetességeit, új attrakcióit ismerték meg a helyi Tourinform iroda vezetőjének Jakus Beátának a kalauzolásával. A program során megnéztük a helyi Tourinform irodát, mely a térségi Szolnok Szíve információs irodája is egyben, majd egy rövid sétát tettünk a város központi részén, ahol a település nevezetes épületeit, tereit jártuk végig (Kossuth tér, Városháza, Szabadság tér, Megyeháza, Rozárium).

szolnoki-szakmai-kirandulas_1

Ezt követően tettünk látogatást az új interaktív Sörmúzeumban a Söráriumban, ahol a tárlatvezetést követően megízlelhettük az ott készített kézműves sörök kínálatát is.

szolnoki-szakmai-kirandulas_2

A program további részében látogatást tettünk a Szolnoki Művésztelepen és a szolnoki Tisza parton, ahol láthattuk az egyedi Tiszavirág gyalogos hidat, a lábánál elterülő csodálatosan megújult Tiszai hajósok terét, valamint a tiszai árvizek magasságát ábrázoló márványtáblát is a megújult Tisza-gáton.

szolnoki-szakmai-kirandulas_5

Majd ezt követően megnéztük Szolnok legújabb nevezetességét az interaktív repülőmúzeumot a Reptárt, ahol 4D-s repülési élményekben is részünk lehetett.

szolnoki-szakmai-kirandulas_3

Megosztás