Tavaszi wellness

Szabadulj meg a tavaszi pollenallergiás panaszoktól wellness közben!

Az egyik nap még egy-két fok van, aztán hirtelen jön a meleg, a napközbeni húsz fok. Ez szinte mindenkit megvisel, de az allergiásokat különösen. A hirtelen jött hőmérséklet emelkedéssel ugyanis a virágzás is intenzívebb, azaz a pollenterhelés is jóval nagyobb, mint akkor, amikor van átmenet az évszakok között. Persze a hirtelen kivirágzó természet szép látvány, és a rossz idő okozta kedvetlenség ellen is hatásos, de a hirtelen jött tavasz sok szempontból nem egészséges. Az viszont szerencse, hogy a wellness-szel majdnem mindegyik, fronthoz köthető panasz enyhíthető. A fáradtság tünetei élénkítő masszázzsal, a feszültség pedig nyugtató szaunázással, gyógyvizes fürdőzéssel.

pexels-photo-321576

De mit kezdjünk az allergiás tünetekkel?

Próbáljuk ki a sószobás kezeléseket! A sós levegő ugyanis megtisztítja a légutakat, a tüdőt az apróbb pollenektől, így megszűnhetnek a gyors, intenzív virágzás miatt kialakult allergiás panaszok. Ha sószobában relaxálunk, nem kell semmi mást tennünk, csak nagy levegőket venni. A belégzéssel ugyanis bejutnak az apró sószemcsék, amik elkezdik megtisztítani a légutakat és a hörgőcskéket is. És már egy kezelés is hatásos lehet. Enyhébb tüneteknél mindenképpen. Vagyis azoknál, akik csak most, az intenzív tavaszodáskor kezdtek el tüsszögni, különösen hatásos lehet egy wellness közbeni sószobás kezelés. Persze nem azt mondjuk, hogy a komolyabb pollen allergiás panaszokkal küzdőknek nem nyújthat segítséget a sószobás relax. Viszont nekik lehet, hogy többször kell ilyenkor, tavasszal részt venni ilyen alkalmakon.

Hol tudunk sószobában töltődni?

Rendszerint a fürdőkben. Ugyan egyes szállodák is rendelkeznek sószobával, de jellemzően a fürdők építik be a kínálatukba külön szolgáltatásként a sószobás feltöltődés lehetőségét.

A Hungarospa-ban az élményfürdő szaunavilágában lehet részt venni ilyen kezelésen. De egyes helyi szállodák helyben is kínálnak lehetőséget erre.

Íme, ezek azok a hajdúszoboszlói szállodák, amik saját wellness részleggel rendelkeznek. Klikk!

 

Megosztás