Területi Szabadfogású Birkózóverseny Hajdúszoboszlón

2011. december 29.

 

December 22-én, a két hónapja alakult Hajdúszoboszlói Birkózó Sportegyesület, amely 34 év után alakult meg újra, meghívásos versenyt szervezett kezdők számára.

Kaba, Püspökladány, Karcag, Sárrétudvari, Földes, Nagyrábé, Mikepércs, Hajdúnánás, Tiszacsege településekről és a házigazdák révén Hajdúszboszlóról 77 ifjú birkózóreménység mérte össze erejét a Gönczy Pál Kéttannyelvű Általános Iskola tornatermében.

A versenyt Dr. Hegedűs Csaba, a FILA elnöke, a Magyar Birkózószövetség elnöke, olimpiai és világbajnok birkózónk nyitotta meg. Nagy örömmel üdvözölte az újonnan alakult szoboszlói birkózósportot, s reményét fejezte ki, hogy a civil szerződésként indult, önszerveződő egyesület egykor jeles utánpótlás-nevelő műhellyé válik.

Bízik abban – fogalmazott, hogy a város és sportszerető polgárai segítik ezt a kezdeményezést, amely kéthónapos léte ellenére ilyen kitűnő utánpótlás évzáró versenyt szervezett.

A motiváló versenyen – ahol a kezdő versenyzőké volt a főszerep – minden gyerek kapott jutalmat.

A csapatverseny eredményei:

1. Hajdúszoboszlói Birkózó Sportegyesület

2. Földes Nagyközségi SE

3. Püspökladány Szabó Gábor Birkózó Klub

Az egyesület vezetői szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket, fiatalokat edzéseikre. Bíznak abban, hogy az első versenyük hagyománnyá válhat és minden év decemberében a térség birkózói Hajdúszoboszlón mérik össze erejüket.

Képek a rendezvényről

Megosztás