Töltődj fel D-vitaminnal

Töltsd fel a D-vitamin raktárakat gyógyvizes medencében fürdőzve!

A magyar lakosság minden ötödik tagjánál súlyos D-vitamin hiány mutatható ki a tél végére – tudtuk meg egy nemrég készített felmérés eredményét. De ők csak a súlyos hiánnyal érintettek, ennél sokkal többen vannak azok, akiknél az enyhébb tünetek ellenére szintén pótolni kell a D-vitamint.

Gyakorlatilag február végére, március elejére a lakosság 94 százaléka szorul D-vitamin pótlásra – olvasható mindez a Napidoktor.hu oldalán. Ugyanitt közlik azt is, hogy fontos a hiányállapot kezelése. Hiszen azok, akik rendszeresen töltik fel a D-vitamin raktáraikat, ellenállóbbak az influenzás és a légúti megbetegedésekkel szemben. Rájuk kevésbé jellemzőek az allergiás panaszok és az asztma kialakulása is ritkább náluk. De ezek csak a rövidtávú eredmények. Az idézett kutatás szerint a D-vitamin hiányának megszüntetésével 2-3 évvel növelhető az átlagos életkor. Azok ugyanis, akik odafigyelnek a pótlásra, kisebb eséllyel lesznek cukorbetegek, és ellenállóbbakká válnak egyes rákos megbetegedésekkel szemben is.

gyogyfurdo-hajduszoboszlo-1-300x225

De hogyan lehet “begyűjteni” a megfelelő mennyiségű D-vitamint?

A legtermészetesebb módszer, ha rendszeresen megyünk napfényre. A szervezet ugyanis a napfény segítségével képes maga előállítani. Nyáron pár perc is elég, de télen legalább egy órát kellene naponta kint lennünk. Ilyenkor ugyanis a testünk kis felületét éri csak a napfény. Te tudtál ennyit “napozni” a télen? Ha nem, akkor szükséged lehet a D-vitamin pótlására. Mondjuk úgy, hogy egy gyógyvizes fürdő kinti medencéjében lazítasz. Így ugyanis a tested nagyobb felülete érintkezik napfénnyel, így könnyedén feltölthető a kimerült D-vitamin készlet.

Hajdúszoboszlón erre a Hungarospa-ban és több helyi szállodában is van lehetőség.

Persze nem csak a napfény segítségével tölthetjük fel a “raktárakat”. Tápanyagokkal is bevihetjük azt a szervezetbe. A tejtermékek, a tojás, a gomba, a hal és a máj is tartalmaz D-3 vitamint.

Vagyis ha elegendő időt töltünk a szabadban és az étkezésünkre is odafigyelünk, sokat teszünk a D-vitamin pótlásáért. Ezzel együtt az egészségünkért.

Ha pedig a “napozásra” kinti termálvizes medencében kerítünk sort, még a hétköznapi stressztől is megszabadulhatunk. A gyógyvíz összetevőit hasznosítva pedig még többet teszünk a hosszú életért.

Tedd ezt, gyere el Hajdúszoboszlóra tavasszal is! Töltődj fel nálunk!

 

Megosztás