Torna a gyógyfürdőben

Így tornáztasd meg az ízületeidet gyógyfürdőzés közben

Gondoltál már arra, hogy gyógyfürdőzés alkalmával, a medencés lazítás közben megtornáztasd kicsit az izmaidat? Ha nem, a legközelebbi wellness alkalmával próbáld ki a jóga ezen változatát.

Érdemes, hiszen a kellemesen meleg víz hatására a merev testrészek ellazulnak, ezáltal sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá is válik a torna. Szóval még azok is végezhetik ezeket a gyakorlatokat, akiknek egyébként nehezükre esik a mozgás. De nem csak a víz lazító hatása miatt könnyebb a vízi jóga. Hanem mert a vízben egyébként is könnyebbnek érezzük a testünket, és az ízületekre sem nehezedik akkora nyomás, mint a szárazföldön.
Szégyellni pedig nem kell a dolgot. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak, amikor nyújtasz. Inkább próbáld meg a többi fürdőzőt is bevonni a tornába.

De milyen gyakorlatokat végezzünk?

Derék, hát, kéz és csípő nyújtásokat is bátran végezhetünk. Akár állva vagy vízben lévő padokon ülve is. Nem kell bonyolult gyakorlatokra gondolni, csakis természetes mozdulatokra. Íme, egy infografika a legalapvetőbb mozdulatokról.

vizalattigyogytorna3

Kik végezzék ezeket a gyakorlatokat?

A jóga ezen változata szinte mindenkinek ajánlott. A sportolók regenerálódáshoz használhatják. Az edzések után kiváló levezető módszert. Hiszen így eltávolítható az izmokban felhalmozódott tejsav. Megelőzhető az izomláz.

Nyugdíjasokál az öregedésből adódó ízületi és izompanaszok enyhítésére kiváló. Hiszen a merev testrészek így újra rugalmassá tehetők.

De akkor is hatásos lehet, ha csak egyszerűen túlterheltük magunkat és hatékony lazításra van szükségünk.

Próbáld ki Te is ezeket a gyakorlatokat!

yoga_big0213
Ha legközelebb Hajdúszoboszlóra jössz, mindenképp nyújts párat a forróvizes medencékben.

 

 

Megosztás