Újabb rekordév

2020. február 14.

A statisztikai adatok tükrében a 2019-es év újabb turisztikai rekord évként vonul be Hajdúszoboszló turisztikai történelmébe!

Hajdúszoboszló továbbra is népszerű

Hajdúszoboszló megőrizte kedvelt helyét a látogatók körében, ez látszik a 2019-es vendégéjszaka és vendégszám adatok alapján.
Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának adóhatósága összesítette a tavalyi turisztikai adatokat, mely szerint Hajdúszoboszló városában a 2019-es év folyamán összesen 1.354.603 vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami több mint 27.000 éjszakával több, mint 2018-ban.

Továbbra is jellemző a magyar vendégek túlsúlya, a vendégszám és a vendégéjszaka szám szerint is a belföldi vendégek üdültek többen az alföldi fürdővárosban. A belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 64%, míg az eltöltött éjszakák alapján 59% volt.

A városba látogató turisták száma is minden korábbi adatot felülmúlt 2019-ben, összesen 412.590 főt regisztráltak a szállásadók. A vendégek átlagos tartózkodási ideje stagnált 2019-ban (3,28), azonban országos tendenciának minősíthető a stagnálás, vagy még inkább a csökkenés, mely jól mutatja az utazási szokások jelentős átalakulását (többször, de kevesebb időre).

A tavalyi adatokkal összehasonlítva az összesített adatok szerint 2%-os volt a növekedés a vendégfő és a vendégéj adatokban is.

Hajdúszoboszlóra a 2019-es évben is Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából érkeztek a legtöbben és a legtöbb vendégéjszakát is ezekből az országokból regisztrálták.
A feltörekvő piacok között kell említeni továbbra is Oroszországok és Ukrajnát, mert az oroszok és az ukránok által eltöltött vendégéjszakák száma továbbra is jelentős mértékben emelkedett.

Megosztás