Ukrán study tour: TDM-ek összefogása az Észak-Alföldön

2012. november 13.

 

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft és a Magyar Turizmus Zrt ukrán külképviseletének szervezésében ukrán utazási irodák képviselőiből álló study tour érkezett 2012. november 9-11 között az Észak-Alföldi régióba.

A hajdúszoboszlói, debreceni és nyíregyházi TDM szervezetek összehangolt munkájának eredményeként kapott a 16 fős ukrán delegáció ízelítőt az Észak-Alföld turisztikai kínálatából. A hajdúszoboszlói TDM szervezet koordinálása mellett egy pörgős programon vettek részt a Kijevből, Ivano-Frankivszkból, Lembergből, Munkácsról és Ungvárról érkező szakemberek. Megtekintették Hajdúszoboszló szálláskínálatát, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és az Aqua-Palace Élményfürdő attrakcióit és kínálatát. Egy sikeres szakmai worshop-on, valamint a II. Hajdúszoboszlói Márton Napi Libalakomán is részt vettek az utazási irodák képviselői. Debrecenben izgalmas városnézés, az Aquaticum Élményfürdő megtekintése és szakmai workshop várta a study tour-t, amit követően a Tuba Tanya vendégszeretetét élvezhették. Egy látványos hortobágyi programot követően ismerkedtek meg Nyíregyháza turisztikai kínálatával is, tekintették meg az Aquarius Élményfürdőt, valamint a Nyíregyházi Állatparkot.

A study tour a május végi ukrán roadshow folytatásaként valósult meg, amely szintén Hajdúszoboszló kezdeményezésével jött létre. Ennek oka a növekvő ukrán vendégszám volt, amely emelkedő dinamikája azóta tovább növekedett, s „a felüdülőhely” ebben az évben eddig +75%-os ukrán vendégéjszaka szám növekedést ért el.

Megosztás