Wellness a téli megfázás ellen

Egy hajdúszoboszlói wellness pihenéssel felkészülhet a téli megfázós időszakra, hiszen több olyan wellness szolgáltatás is kipróbálható, amely erősíti az immunrendszert, ezek közül az egyik a sószoba, ez több helyen is kipróbálható a fürdővárosban.

Kevesen ússzuk meg a telet anélkül, hogy ne találkoznánk valamilyen légúti problémával. Legalább egy náthát szinte mindenki elkap. Pedig ezek a betegségek megelőzhetők lennének. Például sószobás relaxálással.

Ha veszünk néhány nagy levegőt egy sós klímájú szobában, jelentősen tehermentesítjük a légzőszerveket, a légutakat. A sós levegő hatására ugyanis még a legkisebb baktériumok is elpusztulnak. Még azok is, amik nem okoztak érzékelhető tüneteket. Ezáltal nem kell azokkal küzdenie a szervezetnek, a tüdő is tehermentesül, így az immunrendszer könnyebben megbirkózik más támadásokkal. De akkor is segít a sószoba, ha már jelentkezett valamilyen légúti panasz. Ugyanis a sós levegő önmagában gyulladás csökkentő hatású, és a kifejlettebb baktériumokkal, vírusokkal szemben is fel tudja venni a harcot.

A sószobában a levegőben lévő sókristályok belégzésnek hatására a légzőszervek természetes öntisztulása kezdődik meg.

De azért akkor a leghatásosabb a sószobás kezelés, ha megelőzésként vesszük igénybe. Mondjuk egy téli wellness hétvégén. Ha ilyenkor a pihenés minden napján egy fél órát relaxálunk a sószobában, sokat tettünk a megelőzésért. Nem beszélve arról, hogy így a feszültségtől is megszabadulhatunk. Plusz a bőrünkre is jó hatással lesz a sós levegő. Arról nem is beszélve, hogy mennyire eredményesen alkalmazható az asztma és az allergia kezelésére. Ami télen megint csak fontos dolog.

Mi azt javasoljuk, hogy ha télen megy wellnesselni, feltétlenül vegyen igénybe sószobás kezeléseket. A légúti betegségek megelőzése és a stresszűző hatása miatt mindenképpen.

Hajdúszoboszlón, a Hungarospa fürdőben erre van lehetősége. De több helyi szálloda is rendelkezik saját sószobával. Nézze meg itt, melyek ezek.

Megosztás