A kerékpározás jótékony hatásai – Fedezd fel a környéket két keréken is!

2021. június 7.

Arról sok szó esik manapság, hogy miért is jó a környezetünknek, ha kevesebbet használjuk az autónkat, és helyette inkább a tömegközlekedést vagy a kerékpározást választjuk.

Mi most ebben a blogbejegyzésünkben viszont inkább arra szeretnénk kitérni, hogy az egészségünkre milyen pozitív hatással van ez a sport, és természetesen ajánlunk pár izgalmas úti célt Hajdúszoboszló környékén.

A kerékpározás közben dinamikus mozgást végzünk, amely oxigén jelenlétében megy végbe. Az emelkedett pulzus munkára készteti a szívet, edzi ezáltal a szív- és vérkeringési rendszert. Érdemes a napi rutinunkba beépíteni a biciklizést, hiszen ez növelheti ellenálló képességünket a különféle betegségekkel szemben, javítja az általános közérzetünket is, kitisztítja az elménket. Nem beszélve arról, ha erdei, városon kívüli terepre megyünk, akkor még a tüdőnk is meghálálja.

Hajdúszoboszló és Debrecen környékén kiváló kerékpár útvonalakat találhatunk, válasszátok az edzettségi szinteteknek megfelelő hosszúságút! Tavasztól őszig, lehet kerékpárt bérelni, ha nem hozzátok a sajátotokat a Tourinform Irodában.

Ha csak egy könnyed kiruccanásra vágytok, épített kerékpárúton tekerhettek át a szomszédos Nagyhegyes településre, amely körülbelül 11 km-es távolságban van. Ha változatosabb túrán szeretnétek részt venni, és van még erőtök, akkor onnan Balmazújvárost is megcélozhatjátok.

Kicsit hosszabb, 12 km-es távolságban érhető el a Kráter-tó, ugyancsak Nagyhegyes felé  kell elindulni városunkból. Ide akár hosszabb kirándulást is tervezhettek, szép sétaúton keresztül lehet a tavat körbejárni. Bográcsozó, grillező helyet is kialakítottak, ahol baráti társaságok, családok kellemes környezetben,  könnyed nyári estéken ki tudnak kapcsolódni.

A közeli Ebesre is könnyed túra átkerekezni ami 7 km távolságra van, érdemes útközben megnézni a Sáska horgásztavat is.

Végül a hajdúszoboszlói halastavakhoz szeretnénk kirándulást ajánlani, amelyet a Keleti Főcsatorna hídja után lehet elérni. Az érintetlen táj hívogatja az idelátogatókat.

Reméljük meghoztuk a kedveteket, és bejárjátok a vidéket biciklivel is!

 

Megosztás