Ha ízületi panaszok, akkor gyógyvíz

A frontok okozta ízületi panaszok enyhítésében segít a gyógyvíz

Kevés az olyan ember, akit valamilyen mértékben ne érintenének a frontok. Van, akinek a feje fáj, másoknak az ízületei “rendetlenkednek”. Az, hogy ki a szerencsésebb, nehéz kijelenteni, hiszen mindenkinek a saját problémája a legrosszabb. Egy biztos: az ízületi panaszok kezelése, megelőzése talán valamivel egyszerűbb. Egyes gyógyvizek ugyanis kifejezetten jó hatással vannak az öregedéssel járó kopásos eredetű ízületi betegségekre. És ez napjainkban igen fontos információ, ugyanis mostanában a korábbiaknál talán valamivel szélsőségesebb az időjárás. Amivel még nem is lenne gond, csak sokszor egyik napról a másikra mennek végbe a komoly hőmérséklet változások. Ez pedig sokakat megvisel.

http://img.hungarospa.hu/hotel/medenceoldal.jpg

Szóval egyre jobban felértékelődik a megelőzés kérdése. Tehát ha érintettek vagyunk az ízületi kopásos problémákban, célszerű rendszeresen gyógyfürdőbe járni. Bizonyos kor felett, a nyugdíjas kor környékén pedig érdemes kihasználni a társadalombiztosító gyógykúrákhoz nyújtott támogatását. Erről itt írtunk korábban.

De hova menjünk gyógyfürdőzni, ha az ízületeinkkel baj van vagy baj lehet?

Hajdúszoboszló például jó választás. Ugyanis – ahogy a Hungarospa oldalán is írják – az itteni jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz az idült mozgásszervi betegségeknél, a kopásos, degeneratív betegségeknél kiemelkedő eredménnyel alkalmazható. A tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több, mint 90 százaléka szépen javul.

Mikor menjünk gyógyfürdőzni, ha érzékenyek vagyunk a frontokra?

A legtöbb esetben a hideg és a kettős frontok váltják ki a reumatikus problémákat. Amik rendszerint a front átvonulása után jelentkeznek. De erre nehéz előre készülni, ezért leginkább csak a megelőzés vezethet célra.

Vagyis ha bizonyos időközönként hosszabb időt szánunk a gyógyfürdőzésre, akkor teszünk a legtöbbet a frontérzékenységünk ellen.

Persze nem árt minderről szakértő tanácsát is kikérni. Akár a Hungarospa-ban. Itt a probléma pontos beazonosítása után konkrét kezelést is javasolni fognak. Íme, a részletek.

Megosztás