Hajdúszoboszló kiváló hely a nyugdíjasoknak

Miért is kiváló üdülőhely Hajdúszoboszló a nyugdíjasoknak? Most elmondjuk!

Míg mindenhol özönlenek a családoknak, pároknak szóló ajánlatok, Hajdúszoboszlón az idősebb nyugdíjas korosztály is kényeztetve érezheti magát, ha az alföldi fürdővárosban pihen. És ezt nemcsak a fürdőkomplexum szolgáltatásai miatt van így.

5 okot is adunk arra, hogy miért érdemes nyugdíjasként is Hajdúszoboszlóra jönni, itt pihenni, gyógyulni.

5 ok

 1. Könnyű megközelíthetőség:
  A busz-pályaudvar a gyógyfürdő épületétől néhány méterre található, így alig kell gyalogolni, csak pár perc séta és már lehet is fürdőzni. Ha vonattal érkezünk, akkor az 1-es, vagy 1A helyi autóbuszjárattal szintén könnyen oda lehet jutni, ráadásul ez az utazás a nyugdíjas korosztály számára teljesen ingyenes.
 2. Kiváló gyógy- és fürdő szolgáltatásokat kedvezményesen:
  A gyógyfürdőben, ahol egyedülálló összetételű gyógyvízben lehet fürdőzni, gyógyulni, három belső és négy külső medence található, valamint a strand tradicionális részén található medencék némelyikét is lehet használni. A fürdőkezelések mellé még több mint negyvenféle gyógykezelés biztosított, mely az orvosi vizsgálatot követően egyénileg kerül felírásra.
 3. Nyugdíjas barát szállások:
  Több helyi szálloda, vendégház, apartman külön akciókat kínál az idősebbeknek, nyugdíjasoknak, érdemes előre tájékozódni és igénybe venni a kedvezményeket. Az önellátó apartmanokban sem kell lemondani a félpanziós ellátás kényelméről, hiszen a legtöbb vendéglátó biztosítja, hogy vendégei félpanziós ellátást is igénybe tudjanak venni egy közeli étteremben. Van olyan hely, ahol gyerekes családokat nem fogadnak, így teljes nyugalomban lehet pihenni, gyógyulni.
 4. Kímélő mozgás programok:
  Több szálláshelyen biztosított a kerékpárkölcsönzés és csoportos vagy egyéni mozgásprogramokon való részvétel. A helyi szállodák közül néhányban csoportos fitness foglalkozásokon lehet részt venni, melyen animátor segíti a helyes mozgás elsajátítását, mint pl: gerinctorna, aqua-fitness-vízi torna, Callenetics-zsírégető torna, Thera Band torna, fittball. De természetesen, aki inkább a szabadban szeretne mozogni, s egészségét megőrizni, annak a kerékpározás vagy a sétálás a legmegfelelőbb testmozgás.
 5. Érdeklődési körnek megfelelő szórakozás:
  A helyi Kulturális Központban Kovács Máté Művelődési Központban nagy hagyományokra visszatekintő szakköröket tartanak, ahol várják a hasonló érdeklődésű látogatókat, vendégeket is, így a pihenés közben új barátokat is szerezhetünk, miközben kedvenc hobbinkat a foltvarrást, vagy a hímzést űzzük. A patchwork szakkör már 11 éve működik, van csipkeverő, hímző, valamint tűzzománc szakkör is. Valamint a Derűs Alkony Népdalkör is itt tarja foglalkozásait minden szerdán délelőtt, így akár az ő repertoárjuk meghallgatása is lehet egy jó kis program az itt töltött időszakban. Természetesen, aki a csendes elvonulást kedveli számára is kiváló időtöltés lehet a gyönyörűen felújított Kulturális Központ könyvtárában való olvasgatás, ahol folyóiratok, újságok, magazinok közül lehet válogatni, vagy a több ezres könyvgyűjteményből kölcsönözhetünk is a pihenés idejére. A beiratkozás 70 éven felülieknek ingyenes, 70 év alatti nyugdíjasoknak 400 Ft.

nyugdijasok-hajduszoboszlo

Megosztás