Hajdúszoboszlói hullámok

2020. május 14.

A hajdúszoboszlói fürdőben már több mint nyolc évtizede élvezhető a tengeri hangulatot idéző hullámverés! Ez az élmény még nem élvezhető, de felidézése pozitív élmény lehet mindenkinek, aki egyszer is próbálta.

1937-ben nyílt meg Hajdúszoboszlón a tenger hangulatát idéző látványosság. A szoboszlói strand élményeleme hamar híres lett, melynek meghajtása is különleges, mivel a hullámkeltő lapátok egy présre vannak helyezve, amelyek körkörösen mozognak és egy erős villanymotor hajtja őket. A szerkezet elindítása és leállítása manuálisan történik, a fürdőzők hangos kérésére, akár újra is indítható a hullámzás.

A szoboszlói fürdő rohamosan fejlődött, szolgáltatásai bővültek, viszont a Hullámmedence továbbra is a fürdőzők nagy kedvence.

Hullámverés, hullámverés

Ha már jártál a hajdúszoboszlói strandfürdőben, akkor te is biztosan hallottad már a hangosbemondóban a figyelmeztető felhívást, hogy „hullámverés, hullámverés”. Az egyedi élmény minden nap 10.00-12.00 és 15.00-17.00 közötti időszakban minden egész órakor próbálható ki. Viszont most a kialakult járványhelyzetnek köszönhetően, most erről az élményről még le kell mondanunk, de a strandfürdő legtöbb medencéjében (május 29-től: az I/A, I/B, I/C, I/D medencék, II. számú medence, a Hullámmedence, a Gyermekmedence, az Úszómedence, a Delfin, a Halacska medencék, a Tanmedence, az Omega medence, valamint a Mediterrán tengerpart is a vendégek rendelkezésére áll) viszont már lehet fürdőzni a pünkösdi hétvégétől kezdődően.

További információ: www.hungarospa.hu

Megosztás