Újra Hajdúszoboszlón a Tour de Hongrie

2022. május 9.

A 43. Tour de Hongrie 2. szakaszának befutója Hajdúszoboszlón lesz 2022. május 12-én. Szurkoljunk együtt a fürdővárosban a csapatoknak és a kerékpárosoknak!

Bővebben a verseny 2. szakaszáról

A rajtnak a Nagykunság fővárosa, Karcag ad otthont, innen a mezőny Észak felé indul, a Tisza-tavon átkelve egészen Tiszaújvárosig tekernek majd a bringások, itt Dél-Kelet felé fordulva jutnak el a hajdúszoboszlói befutóig. A százkilencvenkét kilométeres, teljesen sík szakasz során a versenyzők három gyorsasági részhajrá során gyűjtögethetik a pontokat és a bónuszmásodperceket.

Hajdúszoboszlón – amely a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében hazánk harmadik legnépszerűbb települése – korábban is fontos közlekedési eszköz volt a kerékpár, de csak az elmúlt években lett része a Magyar Körversenynek.
2018 óta három emlékezetes befutó házigazdája volt Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye: 2018-ban a csíkszeredai Team Novák versenyzője, az ukrán Andrij Bratascsuk hosszú szökés végén szerezte meg itt az első helyet, egy évvel később, a körverseny legrövidebb etapjának végén a fantasztikusan sprintelő cseh Alois Kankovsky emelhette a magasba a karjait. 2020-ban az olasz Jakub Mareczko Hajdúszoboszlón kezdte el fantasztikus menetelését.

További információért látogasson el a verseny hivatalos weboldalára!
INFORMÁCIÓ

Szakasz információk

2. szakasz, 2022. május 12., csütörtök: Karcag–Hajdúszoboszló (192 km)
Rajt: 13:30, Karcag, Kossuth tér. Várható befutó: 17:45, Hajdúszoboszló, Hősök tere.
TV közvetítés: M4 Sport (élő), Eurosport (összefoglaló)

A Tour de Hongrie Hajdúszoboszlót érintő útlezárásai 2022. május 12-én, csütörtökön

Megosztás