Szerdán kezdődik Hajdúszoboszlón a XI. Országos TDM Konferencia

2014. május 27.

2014. május 28-án a Magyar TDM Szövetség elnökségi ülésével és tisztújító Közgyűlésével kezdődik a XI. Országos TDM Konferencia, mely az országos konferenciasorozat 7. rendezvényeként kerül szövetségi koordinálással megrendezésre.

Helyszín és programgazda

A szervezésben és lebonyolításban meghatározó szerepet betöltő tagszervezet ezúttal a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., mely szakértő profizmussal fogta össze a helyi szolgáltatókat és programgazdákat a tartalmas szállás- és programkínálat érdekében. A rendezvény helyszíne a Hotel Atlantis****superior.

A rendezvény résztvevői

A rendezvény résztvevői elsősorban a hazai turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek vezetői köréből kerülnek ki, akik az általuk legfontosabbnak ítélt témakörökben hallhatnak előadásokat és kapcsolódhatnak be szakmai beszélgetésekbe. Az elvárásoknak megfelelően mindinkább lehetőség nyílik azonnali eszmecserékre, kérdések feltételére, amelyek folytatására kiváló alkalommal szolgálnak a szakmai előadásokat kiegészítő fakultatív programok.

Szakmai program

A rendezvény főnapjának tekinthető csütörtöki nap a házigazdák bemutatkozásával kezdődik, így a polgármesteri köszöntőt követően a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., majd a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezetői ismertetik tevékenységüket és jövőbeli elképzeléseiket. Ezt követően kerül sor 11 órai kezdettel a Sajtótájékoztatóra, melyen Dr. Horváth Viktória helyettes államtitkár asszony, Kabály Zsolt TDM ügyvezető és a Magyar TDM Szövetség előző nap megválasztott elnöke tartanak tájékoztatót.

A második programblokkban a Szövetség elnöke tart beszámolót az elvégzett és a TDM rendszer előtt álló feladatokról é kihívásokról, majd a Pannon Egyetem szövetségi közreműködéssel megvalósított átfogó, országos TDM kutatás eredményeiről hallhatnak első alkalommal a résztvevők. A Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében Dr. Horváth Viktória helyettes államtitkár tart előadást a turizmuspolitikai aktualitásokról, majd Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke ismerteti a Nyitott Balaton országos TDM kezdeményezés tapasztalatait és eredményeit. Ez utóbbi előadások után azonnali kérdések segítik a széleskörű információcserét.

A délután folyamán a résztvevők két szekció közül választhatnak érdeklődésük szerint: az online kommunikációval foglalkozó szekció a Szállás.hu és PORT.hu szakértő ismereteivel, egy átfogó online kutatás tapasztalatainak feldolgozásával, valamint eredményes TDM-es gyakorlatok bemutatásával várja eszmecserére a szakembereket, míg a gyógyhelyi együttműködéseket feldolgozó szekcióban leginkább a fürdővárosi fürdők és TDM szervezetek pozitív együttműködési példái, lehetőségeinek feltárása kerül főszerepbe.

A szekciókkal egy időben a Magyar TDM Szövetség meghívására a Kárpát-medencében működő szakmai partnerek ülnek egy asztalhoz megvitatni a lehetséges együttműködési területeket. A meghívott külföldi partnerek felvidéki (Szlovákia), kárpátaljai (Ukrajna), erdélyi (Románia) és vajdasági / délvidéki (Szerbia) színekben vesznek részt a megbeszélésen, míg a hazai tárgyalópartnerek között megtalálhatók a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kollégái, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Magyar TDM Szövetség stratégiai vezetői is. A találkozón a résztvevők várhatóan a konferenciát megelőzően előkészített szándéknyilatkozatot is aláírják.

Fakultatív programok

A szakmai tanácskozás után a résztvevők a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ajánlására szakmai fürdőbejáráson, pálinkakóstolón, Aqua-Palace fürdőzésen, illetve dottós városnézésen pihenhetik ki a nap fáradalmait. A csütörtöki nap gálavacsorával zárul, melynek a rendezvényhez hasonlóan a Hotel Atlantis****superior biztosít minden elvárást kielégítő helyszínt.

A szakmai programok folytatásaként a résztvevők péntek délelőtt két nagyobb lélegzetvételű fórumon vitathatják meg saját szervezetükön túl a TDM-elvű intézményrendszer jövőjét és megújítási lehetőségeit, valamint tippeket kaphatnak a TDM szervezetfejlesztést támogató EU-s pályázatoktól független, fenntartható működés megvalósítására.

Országos információkról a http://www.tdmszovetseg.eu/, míg hajdúszoboszlói turisztikai információkról a https://hajduszoboszlo.hu/ nyújt tájékoztatást.

Budapest, 2014. május 27.

A Szervezők

Megosztás