Tervezd meg már most őszi pihenésedet

Már a nyári szabadság alatt célszerű megtervezni az őszi hosszú hétvégi pihenést Hajdúszoboszlón, hiszen a szálláshelyek gyorsan fogynak.

Őszi lazítás Hajdúszoboszlón

Mikor terveznénk meg máskor az őszi lazítást, ha nem a nyári szabadság alatt? Sőt, ha igazán ügyesek vagyunk, nem csak eljátszunk az őszi wellness gondolatával a vakáció időszakában, hanem le is foglaljuk a szállást. Így akár még extra akciókat is elcsíphetünk, plusz nem keresünk majd kifogásokat, hogy miért ne induljunk kikapcsolódni.

Mondjuk az októberi vagy a novemberi hosszú hétvégére. Idén, 2018-ban mindkettő négy napos lesz, az előbbinél a hétfő és a kedd adódik hozzá a hétvégéhez, míg az utóbbinál a csütörtök és a péntek. Ami pedig különösen extrává teszi ezt az időszakot, hogy gyakorlatilag hat nap szabadsággal két hetes pihenés is összehozható. Szóval, ha maradt még a nyár után pár szabadnapod, célszerű azokat október végére, november elejére tartalékolni, és egy hosszabb lazítást összehozni.

De hova menjünk kikapcsolódni ezeken a napokon?

A tapasztalatok szerint a hosszú hétvégéken jellemzően belföldi úticélt választunk és rendszerint a fürdővárosokat. Sokan jönnek például hozzánk, Hajdúszoboszlóra. A Szállás.hu felmérése szerint a legutóbbi hosszú hétvégés időszakban a negyedik legnépszerűbb úticél volt a fürdővárosunk.

Mennyit szánjunk a wellnessre, hogyan takarékoskodjunk?

Ennek a megállapításához szintén az imént említett Szállás.hu felmérését hívhatjuk segítségül. Az átlagos költések alapján ugyanis nagyjából látni fogjuk, hogy az igényeinkhez képest mekkora összeget szükséges áldozni.

A kimutatásban olvasható, hogy azok, akik a legutóbbi hosszú hétvégés időszakban 4-5 csillagos hotelben szálltak meg, átlagosan 82 ezer forintot fizettek a szállásért. Akik viszont apartmanban töltötték a wellness pihenést, ők 31 ezer forint alatti összegből kijöttek. A közleményben az is olvasható, hogy ötből négy foglalás 50 ezer forint alatti volt.

Érdemes kicsit tartalékolni…

Szóval, ha teheted, már a nyári szabadság alatt tervezd meg az őszi hosszú hétvégét. Egyrészt azért, mert ilyenkor sokkal kreatívabb vagy, másrészt ha időben intézed a foglalást, később nem keresel majd kifogásokat, hogy miért ne menjetek wellnesselni. Plusz ilyenkor előfoglalási akciókat is elcsíphetsz, és lesz időd jól átböngészni a lehetőségeket.

Például a hajdúszoboszlói kínálatot. Ha erre lennél kíváncsi, ide kattints!

Megosztás