Wellness

Napjaink legnépszerűbb egészség szemléletű szolgáltatása a wellness, mely Hajdúszoboszló kínálatában is kiemelt szerepet kap.

Napjaink legnépszerűbb egészség szemléletű szolgáltatása a wellness, mely Hajdúszoboszló kínálatában is kiemelt szerepet kap. A fürdőváros a wellness kínálat szempontjából komplex kezelésekkel és programokkal várja vendégeit.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum és a város egyéb wellness szolgáltatásait szeretnénk figyelmébe ajánlani azzal a céllal, hogy Hajdúszoboszló turisztikai arcát megmutassuk a wellness tükrében. Kínálatunk a bizonyíték arra, hogy városunk az egészségtudatos életmód elkötelezett híve és ennek megfelelően biztosítja a fürdőzés, a kikapcsolódás-feltöltődés, és a mozgás korszerű lehetőségeit!

Lapozzon bele „Wellness” tematikus kiadványunkba:

1. Prevenció a wellness segítségével

A prevenció napjainkban elsődleges szerephez jut az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. A megelőzés és helyes életmód kialakításához kínál különböző lehetőségeket a wellness életforma.

Wellness alatt a vendég igényeihez igazított egészségmegőrző programot értjük. Tehát a pihenés és kikapcsolódás alkalmával a wellness életstílusnak köszönhetően nemcsak fürdő, masszázs és szauna kínálatból lehet választani, hanem akár egy szépségkúra vagy aktív mozgásprogram is a vendég egészségére válhat.

2. A hajdúszoboszlói fürdők világa

Aqua-Palace – fedett élményfürdő

2010 márciusa óta új vonzerővel bővült a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum. Az Aqua-Palace fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat sokféle fürdőzési lehetőség mellett wellness és fitness szolgáltatásokkal is.

A jégbarlang, a Gangesz, a Római-, a tengeri-, a barlang- és a trópusi fürdő különböző buzgárokkal és masszírozó elemekkel kényezteti a fürdőzés mellett a vendégeket. A komplexumban található két gyógyvizes medence a Mozi- és a Pávai Vajna fürdő. A szaunavilág finn-, infra-szaunákkal, gőzkabinnal és hangulatos merülő medencével várja a wellness rajongóit.

3. Szaunák élménye

A szaunázás a wellness életmód egyik elengedhetetlen része. A szaunázás a méregtelenítés legegyszerűbb módja, mely segít megőrizni egészségünket és vitalitásunkat. További jótékony hatásai: élénkül a vérkeringés, az immunrendszer erősödik, csökken a stressz, tisztul a bőr, lényegesen csökken az étvágy.

A Hajdúszoboszlóra érkező vendégek a Hungarospa fürdőkomplexum és a nagyobb szállodák wellness kínálatában is biztosan számíthatnak arra, hogy kipróbálhatják a finn- és infra-szauna, valamint a gőzfürdő jótékony hatásait.

A szaunázás élményét más módon is megtapasztalhatják a Dermalife kapszula segítségével. A gép ötvözi a gőz-, az infra-, az aroma- és a színterápia kedvező hatásait, melyeket a kezelés alatt alkalmazott vibrációs masszázs-technika is fokoz. Ez a találmány nagy segítség lehet a méregtelenítés, fogyás elősegítésében és a cellulitisz kezelésében.

Ellenjavallatok szív-, és légzési problémák, magas vérnyomás, vese problémák, idegrendszeri betegség, terhesség, nyitott sérülések, sebek, ciszták.

4. Kényeztetés masszázsok által

A stressz oldásának egyik legismertebb módja a wellness világában a különböző masszázs fajták alkalmazása. Hajdúszoboszló turisztikai szolgáltatói ezen a területen is bőséges kínálattal várják vendégeiket. A legismertebbek a frissítő-, és a talpmasszázs, de ezen kívül egyéb különleges kezelések is kipróbálhatók.

A Shiatsu japán masszázs az egyik legjobb feszültségoldó és egyéb jótékony hatással is rendelkező technika. Az Ayurvédkus-masszázs a gyógynövények erejét használja gyógyításra. A kezelés során kis batyukba töltött, olajban főzött természetes hatóanyagok bőrbe dörzsölése váltja ki a megfelelő hatást.

A wellness kínálat legismertebb eleme a lávaköves masszázs, mely forró kövek segítségével gyógyítja testünket. Ez a kezelés kombinálja a masszázstechnikát és az aromaterápiát.

A Thai masszázs keleti masszázs technikával oldja a feszültséget a test akupunktúrás pontjain. Eredményeként érezhető a test teljes ellazulása, egyensúlyt teremtve az egyes testrészek között.

A fenti felsorolás csak néhány az egészség megőrzésére szolgáló wellness kezelések közül, melyek hosszú sorában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő élményt és egészséget nyújtó programot.

5. Wellness terápiák

Hajdúszoboszló wellness szállodáiban a személyre szabott kezelések igénybevételére csomagban is lehetőség nyílik. A szállodai komplex wellness programok célcsoportonként és igényenként változnak, melyek tematikus jellege lehet családi, egészségmegőrző, méregtelenítő, kényeztető, stressz-oldó és akár még egzotikus is.

A komplex csomagok tartalma a szállodák kínálatát ötvözve nyújt wellness szolgáltatásokat. Ezeknek a fürdőzés, mint alapelem mellett különböző típusú masszázsok, kényeztető aromafürdők, aktív mozgásprogramok, lelki tréningek és szépségkezelések is részei lehetnek.

A wellness terápiás kezelések előre összeállított csomagok megvásárlásával és egyéni igények szerint is kérhetők. Részletesebb tájékoztatást a csomagok igénylésével és kialakításával kapcsolatban mindig a kiválasztott szálláshely tud adni.

6. Mozgásban

A fitnesz olyan életmódot takar, mely különböző mozgásformák által erősíti az emberi test belső és külső összhangját, eredményeként egészségesebbek és vonzóbbak lehetünk. A fitnesz alapja az aktív mozgás, hatására összhangba kerül a testünk és lelkünk, életünk egészségesebbé és teljesebbé válik.

Hajdúszoboszló szállodáinak többségében rendelkezésre áll különböző fitnesz gépekkel berendezett edzőterem. A város fitnesz létesítményeiben is lehetőség van edzésre, akár szervezett program keretében is, mint az aerobic vagy a fittball. Az új fedett Aqua-Palace élményfürdő fitnesz részlege squash, spinning, kangoo, aqua-fitnesz és még további fitness programok kínálatával várja az érdeklődőket.

Az aquafitnesz kortól és nemtől függetlenül mindenkinek megfelelő vízi sport. Alakformáló hatása mellett a mozgás során kíméli az ízületeket és az izmok vízben való átmozgatásával megerőltetés nélkül erősíti a testet.

7. Egészséges táplálkozás

Napjainkban mindenki odafigyel arra, hogy mit eszik, aki szeretne egészséges maradni. Hagyományos magyar ételeink nagy számban szerepelnek nemcsak az étlapokon, hanem a tányérunkon is. Az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy le kellene mondani eme ízletes magyar ételekről, de az alapanyag minőségére és az elkészítés módjára oda kell figyelni.

Hajdúszoboszló gasztronómiai kínálatát kiváló szakácsok alakítják, akik a modern trendeknek megfelelően, kiváló íz-gazdagsággal készítik az ételeket. Az egészséges és finom ételek minőségi zöldség, gyümölcs, hús és hal alapanyagok felhasználásával készülnek. A szakemberek a korszerű konyhatechnika és az ízletesség mellett a speciális igények kiszolgálására is figyelmet fordítanak. A kínálatban az egészséges étkezés a cukorbetegek, a fehérje- és liszt érzékenyek számára is biztosított.

Kíváncsi a turisztikai aktualitásokra?Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

 

Megosztás