Wellness

Napjaink legnépszerűbb egészség szemléletű szolgáltatása a wellness, mely Hajdúszoboszló kínálatában is kiemelt szerepet kap.

Napjaink legnépszerűbb egészség szemléletű szolgáltatása a wellness, mely Hajdúszoboszló kínálatában is kiemelt szerepet kap. A fürdőváros a wellness kínálat szempontjából komplex kezelésekkel és programokkal várja vendégeit.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum és a város egyéb wellness szolgáltatásait szeretnénk figyelmébe ajánlani azzal a céllal, hogy Hajdúszoboszló turisztikai arcát megmutassuk a wellness tükrében. Kínálatunk a bizonyíték arra, hogy városunk az egészségtudatos életmód elkötelezett híve és ennek megfelelően biztosítja a fürdőzés, a kikapcsolódás-feltöltődés, és a mozgás korszerű lehetőségeit!

Lapozzon bele „Wellness” tematikus kiadványunkba:

1. Prevenció a wellness segítségével

A prevenció napjainkban elsődleges szerephez jut az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. A megelőzés és helyes életmód kialakításához kínál különböző lehetőségeket a wellness életforma.

Wellness alatt a vendég igényeihez igazított egészségmegőrző programot értjük. Tehát a pihenés és kikapcsolódás alkalmával a wellness életstílusnak köszönhetően nemcsak fürdő, masszázs és szauna kínálatból lehet választani, hanem akár egy szépségkúra vagy aktív mozgásprogram is a vendég egészségére válhat.

2. A hajdúszoboszlói fürdők világa

Aqua-Palace – fedett élményfürdő

2010 márciusa óta új vonzerővel bővült a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum. Az Aqua-Palace fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat sokféle fürdőzési lehetőség mellett wellness és fitness szolgáltatásokkal is.

A jégbarlang, a Gangesz, a Római-, a tengeri-, a barlang- és a trópusi fürdő különböző buzgárokkal és masszírozó elemekkel kényezteti a fürdőzés mellett a vendégeket. A komplexumban található két gyógyvizes medence a Mozi- és a Pávai Vajna fürdő. A szaunavilág finn-, infra-szaunákkal, gőzkabinnal és hangulatos merülő medencével várja a wellness rajongóit.

3. Szaunák élménye

A szaunázás a wellness életmód egyik elengedhetetlen része. A szaunázás a méregtelenítés legegyszerűbb módja, mely segít megőrizni egészségünket és vitalitásunkat. További jótékony hatásai: élénkül a vérkeringés, az immunrendszer erősödik, csökken a stressz, tisztul a bőr, lényegesen csökken az étvágy.

A Hajdúszoboszlóra érkező vendégek a Hungarospa fürdőkomplexum és a nagyobb szállodák wellness kínálatában is biztosan számíthatnak arra, hogy kipróbálhatják a finn- és infra-szauna, valamint a gőzfürdő jótékony hatásait.

A szaunázás élményét más módon is megtapasztalhatják a Dermalife kapszula segítségével. A gép ötvözi a gőz-, az infra-, az aroma- és a színterápia kedvező hatásait, melyeket a kezelés alatt alkalmazott vibrációs masszázs-technika is fokoz. Ez a találmány nagy segítség lehet a méregtelenítés, fogyás elősegítésében és a cellulitisz kezelésében.

Ellenjavallatok szív-, és légzési problémák, magas vérnyomás, vese problémák, idegrendszeri betegség, terhesség, nyitott sérülések, sebek, ciszták.

4. Kényeztetés masszázsok által

A stressz oldásának egyik legismertebb módja a wellness világában a különböző masszázs fajták alkalmazása. Hajdúszoboszló turisztikai szolgáltatói ezen a területen is bőséges kínálattal várják vendégeiket. A legismertebbek a frissítő-, és a talpmasszázs, de ezen kívül egyéb különleges kezelések is kipróbálhatók.

A Shiatsu japán masszázs az egyik legjobb feszültségoldó és egyéb jótékony hatással is rendelkező technika. Az Ayurvédkus-masszázs a gyógynövények erejét használja gyógyításra. A kezelés során kis batyukba töltött, olajban főzött természetes hatóanyagok bőrbe dörzsölése váltja ki a megfelelő hatást.

A wellness kínálat legismertebb eleme a lávaköves masszázs, mely forró kövek segítségével gyógyítja testünket. Ez a kezelés kombinálja a masszázstechnikát és az aromaterápiát.

A Thai masszázs keleti masszázs technikával oldja a feszültséget a test akupunktúrás pontjain. Eredményeként érezhető a test teljes ellazulása, egyensúlyt teremtve az egyes testrészek között.

A fenti felsorolás csak néhány az egészség megőrzésére szolgáló wellness kezelések közül, melyek hosszú sorában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő élményt és egészséget nyújtó programot.

5. Wellness terápiák

Hajdúszoboszló wellness szállodáiban a személyre szabott kezelések igénybevételére csomagban is lehetőség nyílik. A szállodai komplex wellness programok célcsoportonként és igényenként változnak, melyek tematikus jellege lehet családi, egészségmegőrző, méregtelenítő, kényeztető, stressz-oldó és akár még egzotikus is.

A komplex csomagok tartalma a szállodák kínálatát ötvözve nyújt wellness szolgáltatásokat. Ezeknek a fürdőzés, mint alapelem mellett különböző típusú masszázsok, kényeztető aromafürdők, aktív mozgásprogramok, lelki tréningek és szépségkezelések is részei lehetnek.

A wellness terápiás kezelések előre összeállított csomagok megvásárlásával és egyéni igények szerint is kérhetők. Részletesebb tájékoztatást a csomagok igénylésével és kialakításával kapcsolatban mindig a kiválasztott szálláshely tud adni.

6. Mozgásban

A fitnesz olyan életmódot takar, mely különböző mozgásformák által erősíti az emberi test belső és külső összhangját, eredményeként egészségesebbek és vonzóbbak lehetünk. A fitnesz alapja az aktív mozgás, hatására összhangba kerül a testünk és lelkünk, életünk egészségesebbé és teljesebbé válik.

Hajdúszoboszló szállodáinak többségében rendelkezésre áll különböző fitnesz gépekkel berendezett edzőterem. A város fitnesz létesítményeiben is lehetőség van edzésre, akár szervezett program keretében is, mint az aerobic vagy a fittball. Az új fedett Aqua-Palace élményfürdő fitnesz részlege squash, spinning, kangoo, aqua-fitnesz és még további fitness programok kínálatával várja az érdeklődőket.

Az aquafitnesz kortól és nemtől függetlenül mindenkinek megfelelő vízi sport. Alakformáló hatása mellett a mozgás során kíméli az ízületeket és az izmok vízben való átmozgatásával megerőltetés nélkül erősíti a testet.

7. Egészséges táplálkozás

Napjainkban mindenki odafigyel arra, hogy mit eszik, aki szeretne egészséges maradni. Hagyományos magyar ételeink nagy számban szerepelnek nemcsak az étlapokon, hanem a tányérunkon is. Az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy le kellene mondani eme ízletes magyar ételekről, de az alapanyag minőségére és az elkészítés módjára oda kell figyelni.

Szeretne időben értesülni a programokról?Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

Hajdúszoboszló gasztronómiai kínálatát kiváló szakácsok alakítják, akik a modern trendeknek megfelelően, kiváló íz-gazdagsággal készítik az ételeket. Az egészséges és finom ételek minőségi zöldség, gyümölcs, hús és hal alapanyagok felhasználásával készülnek. A szakemberek a korszerű konyhatechnika és az ízletesség mellett a speciális igények kiszolgálására is figyelmet fordítanak. A kínálatban az egészséges étkezés a cukorbetegek, a fehérje- és liszt érzékenyek számára is biztosított.

[Nincs ilyen galéria]

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!