Úticél: Hajdúszoboszló

2020. október 9.

Úticél: Hajdúszoboszló – A termálvíz gyógyhatásainak nyomában jártunk.

A szoboszlói gyógyvízről

A gyógyvíz szoboszlói története majdnem 100 évre nyúlik vissza, amikor is egy mélyfúrás következtében termálvíz tört elő a földből. Azóta is hálásak lehetünk ezért, hiszen a város mára már egész Európában is közkedvelt turisztikai célpont lett. Sőt nem túlzás azt állítani, hogy az egész világról érkeznek ide gyógyulni vágyók.

A szoboszlói gyógyvíz titkai

Miben rejlik a titka a hajdúszoboszlói fürdőnek?
Milyen betegségek tüneteinek enyhítésében segíthet a termálvíz?
A gyógyvíz kedvező hatásairól órákat lehetne mesélni, ebben a blogbejegyzésünkben csak pár fő területet érintünk.
Kifejezetten ajánlott egy-két hetet városunkban eltölteni azoknak, akik idült izületi gyulladással vagy a gerincoszlop különféle gyulladásos megbetegedéseivel küzdenek. Ideg és- izomfájdalmak, ideggyulladások, bizonyos bőrbetegségek kezelésében is pozitív változásokról számolnak be a szaklapok.

Bizonyos nőgyógyászati problémákra is megoldást találhatnak azok, akik bízva a gyógyvíz jótékony hatásában, két-három megismételt kúrát is tartanak. Mivel a vízben ösztrogén is található, ezért segíti a fogamzást, így sokszor több évnyi sikertelen próbálkozás után a babavárásnak is örülhetnek az érintettek.

Ha a fürdőzést bizonyos kezelésekkel egészítjük ki, akkor a teljes újjászületés élményével távozhatunk.
Fontos beszélni arról is, hogy vannak bizonyos állapotok, betegségek, amelyek esetében nem javasolják a termálvízben való tartózkodást. Ezek közül a teljesség igénye nélkül néhányat említünk: fertőző betegségek, súlyos vérnyomás-emelkedés, daganatos megbetegedések, terhesség, keringési elégtelenség.
Minden esetben, ha nem vagyunk teljesen egészségesek, javasolt egyeztetni az orvosunkkal, mielőtt egy ilyen kúrába kezdünk.

Bízunk benne, hogy minél több kedves olvasó a „saját bőrén” is megtapasztalja, amit mi már tudunk: Az egészséghez vezető rögös út egyik állomása lehet Hajdúszoboszló.

Megosztás