Archívum

2024. május 15.

Pünkösdi programkavalkád

Pünkösdi programkavalkád várja az érdeklődőket a Szent István parkban május 18-20. között. Elolvasom

Szeretnéd te is megosztani a hajdúszoboszlói élményedet a nagyközönséggel? Küld el a történetedet nekünk!

Megosztás
2024. május 7.

4S Street koncert

A hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban a 4S Street zenekar koncertje várja az érdeklődőket május 14-én! Elolvasom

2024. május 3.

Sportolj Szoboszló!

Örömmel jelentjük be, hogy idén első alkalommal rendezzük meg a Sportolj Szoboszló! nevet viselő jótékonysági sportmaratont Hajdúszoboszlón, 2024. május 31-én 10:40-től egészen június 1-jén 20:24-ig minden a sportról szól majd városunkban. Elolvasom

2024. április 22.

Pünkösdi parádé

Parádés családi program kicsiknek és nagyoknak pünkösdkor a szoboszlói reptéren, a 11. Délibáb Kupa – Hőlégballon fesztivállal egyidőben május 18-19-én. Elolvasom

2024. április 17.

Station koncert

Őrületes tribute koncert eseményre vár a hajdúszoboszlói Rock Cafe, ahol április 26-én koncertet ad Station zenekar.
Bővebben az eseményről

U2 est a Station zenekartól.

A zenekar tagjai:
Csákvári Gábor
Csákvári László
Lakatos Attila
Papp Lucu

Vendég zenekar a debreceni Yulius 25 akik új lemezükkel érkeznek!

Ne maradj le erről a felejthetetlen estéről, ahol egy koncerten bulizhatsz a U2 slágereire!

JEGYEK:
Elővétel: 3000.- Ft

Helyszín

Rock Cafe Hajdúszoboszló Elolvasom

2024. április 9.

Költészet napi műsor

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2024. április 12-én (péntek) 18 órától a Térségi Kulturális program – Hidak a Kultúra Felé alprogram – keretében költészet napi rendezvényünkre!

Helyszín: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár színházterme
Jegyár: 500 Ft

„A kortársak között az egyik legjelentősebb költőnk volt”- írta József Attiláról halála után Márai Sándor. Kortársak voltak, pontosan öt év különbséggel látták meg a napvilágot, 1900-ban Márai Kassán, 1905-ben József Attila Budapesten. Mindketten április 11-én. A magyar költészet napja 1964 óta, idén épp 60 éve, József Attila születésnapja. Ám ekkor ünnepeljük Márait is. Kettejük írásaikon keresztüli párbeszéde adja a műsor vezérfonalát, jelenkori költők megzenésített verseivel körbe ölelve.

Márai Sándor szerepében: Bordás Roland a Nemzeti Színház művésze
József Attila: Mészáros András a Centrál Színház színésze
Bocskor Bíborka énekes, Magyashegyi Underground zenekar Elolvasom

2024. április 5.

Rendhagyó irodalomóra

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum – Szoboszlói Irodalomházában – „Rendhagyó irodalomóra” Ughy Szabina költő, újságíró, szerkesztő, irodalomterapeutával programra várják az érdeklődőket május 31-én.
Program

Ughy Szabina költő, újságíró, szerkesztő, irodalomterapeuta Ajkán született, Somlóvásárhelyen nevelkedett, Sümegen járt gimnáziumba, és Piliscsabán végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A kétezres évek közepétől kezdve publikál a legkülönfélébb folyóiratokban és 2011-ben jelent meg az Orpheusz Kiadó gondozásában első verseskötete, Külső protézis címmel, 2015-ben Séták peremvidéken című verskötete. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének és a József Attila Körnek. A Móra Kiadó irodalmi szerkesztője, mesemondó- és irodalomterapeuta, a Könyv-Tükör önismereti műhely vezetője. Két verseskötet, egy regény és egy novelláskötet szerzője, számos irodalmi foglalkozás vezetője.
Az esemény látogatása ingyenes.
A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg

Időpont: 2024. május 31. 11.00 óra
Helyszín:
Bocskai István Múzeum, Szoboszlói Irodalom háza
(4200 Hajdúszoboszló, Bocskai utca 12.) Elolvasom

2024. április 4.

Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar

Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar koncert lesz a hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban április 12-én, gyere téged is vár a rock.
Bővebben az eseményről

A BUD SPENCER & TERENCE HILL EMLÉKZENEKAR
…egy olyan különleges formáció, amely csakis a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéit játssza. A repertoár lefedi a teljes életművet és minden korszak legismertebb dalaiból tevődik össze.
Ki ne ismerné a Kincs, ami nincs, a Bűnvadászok vagy éppen a Piedone betétdalait.
A zenei koncepció fontos része, hogy a dalok a lehető leghitelesebb formában szólaljanak meg a koncerteken. Lekövetve az eredeti hangzást is zenei szerkezetet.
A zenekar arculata sem hétköznapi. Minden tag, egy-egy híres filmbeli karakter nevét és pontos öltözékét viseli.
A koncertműsor egyaránt szól gyerekeknek és felnőtteknek, hiszen a Bud Spencer és Terence Hill filmek közismerten vidám hangulatúak.
A színpadi show és az arculat szerves részét képezi a jelmezeken kívül, a vetítés és a színes színpadi díszletek (roll up, molino).
a ZENEKAR Tagjai:
CHARLIE O’BRIAN – Ének
SUSANNA nővér – Basszusgitár
CHARLIE FIRPO – Gitár
ROSCO FRAZER – Dobok
DONNA OLYMPIA – Szinti és Vokál

Kapunyitás: 18:30
Koncertkezdés: 19:30
Jegyek a helyszínen a koncert napján: 4.000 Ft
Mi várható? Az Emlékzenekar eltolja az összes ismert betétdalt a páros filmjeiből. A jó hangulat garantált.
A belépő tartalmaz egy remek HAGYMÁS BAB vacsorát ( a készlet erejéig)
Ki nem ismerné a Bűnvadászok vagy a Kincs ami nincs betétdalait? A kérdés költői. Ott tali!

Helyszín

Rock Cafe Hajdúszoboszló Elolvasom

2024. március 25.

Komposzthagyó mélymulcs – Dr. Gyulai Iván előadása

Dr. Gyulai Iván tart előadást a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtárban április 29-én Komposzthagyó mélymulcs – címmel.

Dr Gyulai Iván ökológus, biológiai-kémia szakos tanár, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke, az Intézet igazgatója. Címzetes egyetemi docens a Szent István Egyetemen, ahol a Fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata elnevezésű tantárgyat tanítja. Tagja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnak. Neve összefonódott a „Gömörszőlősi fenntartható falu” programmal. Április 29-én 17:30-kor kezdődő előadásában a komposzthagyó mélymulcsról, ember- és környezetkímélő kertészkedésről hallhatunk.

Helyszín:
Kulturális Központ Elolvasom

2024. március 25.

Down For Whatever koncert

Két igazán a húrok közé csapó zenekar varázsol majd izgalmas hangulatot a hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban április 6-án, gyere téged is vár a rock.

A 9 éves Down For Whatever zenekar már több ízben bejárta az országot és dinamikus, pörgős színpadi produkciójuk minden alkalommal magával ragadja a közönséget. A zenekar a nemzetközi dallamos, modern rock és – metal vonalat követi, immáron teljesen magyar nyelven. Sikerüket mi sem mutatja jobban, mint a folyamatosan növekvő youtube nézettségeik és hallgatottságaik, valamint a napról napra bővülő közönségük. A Down For Whatever hivatalos oldalán a zenekar munkásságán túl minden egyéb információ megtalálható a magyar modern metal legújabb generációjának úttörőiről.

Ezen az estén vendégzenekar lesz a Király Halott zenekar, akik egy 2017-ben alakult modern poprock formáció Budapestről. Zenéjüket a kemény, már-már metálos riffek, a mainstream hangszerelés és pop-os dalstruktúra jellemzi. 2018 óta aktívan koncerteznek, megjártak számos hazai fesztivált és idén tavasszal az első, önálló budapesti koncertjük is megrendezésre került az Akvárium Klubban. 2024 egy nagyon fontos év számukra, hiszen ebben az évben jelenik meg első nagylemezük, ami „A tiszta lap súlya” címet viseli. A lemez a zenekar eddig sem szűk stílusirányzatát feszegeti: a kemény dalok még erősebbek, a popos dalok még populárisabbak.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Helyszín

Rock Cafe Hajdúszoboszló Elolvasom