Szórakozás

A hajdúszoboszlói gyógyvíz mindenki számára ismerősen hangzik, de azt már kevesebben tudják, hogy a nyári strandidőszak előtt és után is van lehetőség a pihenés alatt a szórakozásra.

A fedett élményfürdő megépülésével egész év folyamán elérhetővé vált a vizes szórakozások széles köre, így már elmondhatjuk, hogy Hajdúszoboszlón egész évben pezseg az élet.

Az alábbiakban a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum és a város egyéb szolgáltatásait szeretnénk figyelmébe ajánlani azzal a céllal, hogy Hajdúszoboszló szórakoztató arcát is megmutassuk. Összeállításunk bizonyítja, hogy városunk egész évben biztosítani tudja, minden korosztály számára a testi-lelki feltöltődés, a gondtalan kikapcsolódás lehetőségét.

Lapozzon bele „Szórakozás” tematikus kiadványunkba:

1. Strand

Strandfürdő, szórakozás az egész családnak
A szabadtéri fürdő területe 30 hektár, mely területen 13 medence nyújt víziélményeket. A fürdő területén található csónakázó tó további szórakozási lehetőségeket: csónakázást, vízi biciklizést kínál.

A Strandfürdő területén a tradicionális fürdőmedencék közül a legismertebb a Hullámmedence és a Pezsgő medence, melyek élményelemekkel gazdagítják a fürdőzést. A strand fejlesztései közül az egyik legnagyobb figyelmet érdemlő a Mediterrán tengerpart megvalósítása, mely Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje. A homokos part, a kalózhajó, világítótorony és a pálmafák mediterrán hangulatot idéznek.

További kínálati elem az úszómedence a gyermekpancsoló, a gyermekmedence, a tanmedence és az omegamedence a kétpályás csúszdával, melyek mind-mind lehetőséget biztosítanak az önfeledt felüdüléshez. A vizes szórakozás mellett a kicsik részére gyermekjátszótér és animációs programok is fokozzák a hajdúszoboszlói strandfürdő területén szerzett élmények gazdagságát.

A fürdő területén található sportcentrumban a strandolás mellett olyan további sportolási lehetőségek is adottak, mint a strandröplabda, a lábtenisz, a ping-pong, a strandfoci, és a tenisz. A strandfürdő területén naturista sziget is rendelkezésre áll a természet-közeliség kedvelői számára. Hajdúszoboszló szabadtéri fürdőegysége májustól szeptember végéig várja vendégeit.

2. Aquapark, a csúszdapark

Az Aquapark 9 féle 12 méter magasról induló csúszdapályával áll a látogatók rendelkezésére, melyek különböző élményeket kínálnak a vízbe csobbanáshoz. A csúszdák elnevezései beszédesek: négypályás multicsúszda, kamikáze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyó, óriás csúszda, big hole, twister, niagara.

Az Aquaparkban a csúszós élmények utáni pihenéshez, fürdőzéshez három strandmedence és sodrófolyó kínál lehetőséget, minden korosztály számára. A kisgyermekek további szórakoztatásáért épült a mini csúszda, a vízi vár és a fa játszótér is. A strand területén megjelenő élethű nagyságú állatok a csúszdapark medencéiben is láthatóak. Ezek az állatok a kellemes nyári élmények szimbólumaként maradnak meg nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek emlékezetében is.

Az Aquapark a strand területéről közelíthető meg külön belépő karszalag megvásárlásával, mely lehet egész napos vagy akár rövidebb időre szóló is.

3. Aqua-Palace, a fedett élményfürdő

2010 márciusa óta új vonzerővel bővült a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum. Az Aqua-Palace fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat a sokféle fürdőzési lehetőség mellett wellness és fitness szolgáltatásokkal is. A komplexum egyedi szolgáltatásokat is kínál a vendégek számára, melyek közül elsőként említenénk a privát fürdőket és a relax szobát. A fürdő épületrész földszintjén kialakított 8 tematikus medence a Pávai termálfürdő, a jégbarlang fürdő, a Gangesz fürdő, a Római fürdő, a barlang fürdő, a trópusi fürdő, a tengeri fürdő a különböző korok kultúráinak szimbólumait jeleníti meg és a természet világába is elkalauzolja a vendégeket fürdőzés közben.

Az első emeleti gyerekvilágban baba- és családi medencék, csúszdák, animációs programok, játszóház, foglalkoztató terem, pelenkázó-, pihenő- és szoptató helyiség a kisgyermekes családok tökéletes kikapcsolódásához teremtik meg a feltételeket.
Az Aqua-Palace élményfürdő másik jellegzetessége a fiatalok által különösen kedvelt szörf szimuláció, illetve a szörf épületben kínálkozó további sportolási lehetőségek, mint squash, spinning, aqua-fitnesz, és egyéb szervezett mozgásprogramok.

4. Fesztiválok

A hajdúszoboszlói üdülés alapeleme a víz, de számos egyéb program teszi még emlékezetesebbé. Az élmények fontos kiegészítője a gasztronómia, mely az éttermek kínálatán túl fesztiválok alkalmával is kiemelt szerepet kap. A fürdővárost a főszezonon kívül barátságos kisvárosi, míg nyáron pezsgő fesztivál-hangulat jellemzi, a két időszak tehát eltérő szórakozási lehetőségeket ígér. A nyári hangulat elhagyhatatlan része a zene, a tánc és a mozgalmas élet a köztereken. A fesztivál gasztronómia nagy népszerűségnek örvend. A szabadtéri programok sorát májusban a Hajdúszoboszlói Grill és Sör Fesztivál nyitja meg, szezonzáró pedig a szeptemberi Hajdúszoboszlói Bioétel és Bor Fesztivál.

Kóstoljon bele a helyi ízekbe és hagyományokba!
Évszak szerinti ízelítő Hajdúszoboszló garantált programjaiból.

Tavasz

  • Hungarospa strandnyitó rendezvény

Nyár

  • Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál
  • Szoboszló Fokhétvége
  • Szoboszloi Dixiland Napok
  • Kösely-kupa lovasverseny
  • Szoboszloi Dixiland Napok

Ősz

  • Birka- és Slambucfőző Örömnap
  • Bioétel- és Borfesztivál

Tél

  • Szilveszteri „csergetés”

5. Hajdúszoboszló aktívan

A családi aktív- sportos szórakozás Hajdúszoboszlón is népszerű. Különböző programok biztosítják évről-évre a lehetőséget a családoknak az együtt töltött idő tartalmasabbá tételére és a kikapcsolódásra. A kerékpározás több módon is kipróbálható, de akár kerékpárbérlés után pattanunk biciklire akár a „négyen négy keréken” mottó jegyében bringó-hintón utazunk, a jókedv minden esetben alapkövetelmény!

A kevésbé aktív vendégek számára ajánljuk a vonatos városnézést a „Dottó”-val az egész család számára. A még aktívabb programok és a sportolás is lehetséges melynek színes palettája is adott Hajdúszoboszlón. Az úszás, a tenisz, a lovaglás, mini-golf, padel, horgászat kínálatából választhatnak a fürdővárosba érkezők. A hajdúszoboszlói szálláshelyeken a vendégeknek egyéb mozgalmas program is kínálkozik, például ping-pong, bowling és billiárd játék.

6. Kalandozások Hajdúszoboszlón és környékén

A vizuális élményekre nyitott vendégeket a városi mozi és múzeum várja.

A száguldás szerelmesei a hajdúszoboszlói reptéren működő gokart pályán, akár jogosítvány nélkül is kipróbálhatják a sebesség élményét. A zöld övezetben található quad pálya is korosztálytól független szórakozási és sportolási lehetőséget biztosít.

A Mókuskaland élményparkban minden korosztály számára izgalmas kihívás az erdős akadálypályákon próbára tenni képességeiket. Az egyhektáros terület tavasztól őszig várja gyermek és felnőtt vendégeit, akik számára külön-külön kínál izgalmakat. A természetes környezetben és a méteres magasságokban kialakított pályákon egy rövid időre minden résztvevő mókuskalandban részesülhet.

A gyermekkor kedvenc játékai a számháború és a bújócska megidézését teszi lehetővé a paintball. E játék lebonyolítására több pálya is rendelkezésre áll Hajdúszoboszló zöld övezetében.

A hajdúszoboszlói repülőtér különböző lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra a levegőben. A bátrak kedvelt időtöltése a sárkányrepülés, hőlégballonozás, sétarepülés, ejtőernyőzés.

A további élményeket keresők egy debreceni vagy hortobágyi kirándulás során színesíthetik pihenésüket.

7. Vendéglátás

Hajdúszoboszló vendéglátóhelyei, a város egész területén kínálnak lehetőséget magyar és nemzetközi ételek és italok kóstolására. A város vendéglátó üzleteinek kínálata sokszínű. Hosszú évek óta az ide érkező vendégek és a helyi lakosság igényei, szokásai alakították e bő választékot. A város gasztronómiai kínálata is olyan széleskörű, mint a szálláshelyeké, hiszen választható étterem, csárda, pizzéria, gyorsbüfé, borozó, bár, továbbá a desszertek kedvelői számára több cukrászda kínálja finom, különleges édes és sós süteményeit, kávékülönlegességeit.

[Nincs ilyen galéria]

Kíváncsi a turisztikai aktualitásokra?Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

Megosztás